Home > Webshop iPads

Zoals u inmiddels weet maken we op de PWS al enige tijd gebruik van beheerde iPads* in het onderwijs. Naast het gebruik van de boeken, zien we iPad als een belangrijke ondersteuning om leerlingen op een goede en eigentijdse manier te laten leren.

Hiermee bedoelen we onder meer:

•    Apps gebruiken als didactisch middel tijdens de les, bijvoorbeeld om te controleren of leerlingen de lesstof hebben begrepen;
•    Meer mogelijkheden om leerstof te presenteren, bijvoorbeeld door het maken van filmpjes met uitleg; 
•    Meer mogelijkheden om leerstof te oefenen en te verwerken, bijvoorbeeld door het maken van presentaties en fotoreportages;
•    Meer mogelijkheden voor communicatie tussen leerlingen, ouders en docenten, o.a. via een elektronische leeromgeving;
•    Digitaal toetsen en analyseren van leerresultaten;
•    Snelle toegang tot internet, bijvoorbeeld door gebruik te maken van een digitaal woordenboek of atlas.

De iPad biedt bovendien mogelijkheden voor dyslectische leerlingen door bijvoorbeeld teksten digitaal te laten voorlezen. 

Kortom: het gebruik van de iPad geeft mogelijkheden om meer gedifferentieerd en zelfstandig te werken.

In alle groepen zijn een aantal iPad modellen van school beschikbaar en vanaf groep 3/4 stimuleren wij het bezit van een eigen iPad voor iedere leerling.

U kunt een beheerde iPad* aanschaffen via een leverancier waarmee Cluster Vianen Zederik afspraken heeft gemaakt.  Cluster Vianen Zederik en leverancier Amac hebben hiervoor gezamenlijk een webshop ingericht voor leerlingen/ouders van Cluster Vianen Zederik. 

Aanbod in webshop

U kunt voor de aanschaf van de iPad kiezen uit verschillende iPad modellen, te weten: iPad en iPad mini 4. Beide in verschillende uitvoeringen qua opslagcapaciteit en kleur. Op deze iPad modellen is een speciale korting van 8% van toepassing, alleen bedoeld voor leerlingen/ouders van Cluster Vianen Zederik. Amac geeft 2 jaar garantie op iPad en beschikt over 47 winkels waar u terecht kunt voor ondersteuning en service.

In de webshop kunt u tevens kiezen voor de aanschaf van een degelijke valbestendige beschermhoes of -case. Wij adviseren u deze beschermhoes aan te schaffen, aangezien dit de kans op schade aan de iPad aanzienlijk verkleint. Deze is ook voor een gereduceerde prijs beschikbaar.

Eventuele kosten voor reparatie t.g.v. schade, of vervanging van de iPad t.g.v. diefstal, komen voor uw eigen rekening. U kunt hiervoor zelf een verzekering afsluiten, of kiezen voor Amac Zelfverzekerd, een verzekering die u in de webshop kunt afsluiten.
 
De betaling wordt via iDEAL in de webshop geregeld en na betaling bent u 100% eigenaar van de iPad. De iPad wordt vervolgens binnen 14 dagen bij u thuisbezorgd. De bezorgkosten hiervoor bedragen €9,95.

*Een beheerde iPad, wat is dat?

Een iPad die u bestelt via deze webshop wordt uitgeleverd door Amac als een ‘beheerde’ iPad. Dit heeft als voordeel dat hij gekoppeld is aan een programma waarmee wij bijvoorbeeld de Wi-Fi netwerk instellingen van school, documenten en nuttige apps naar de iPad kunnen sturen. Daarnaast biedt het ons ook de mogelijkheid om de iPads te koppelen aan die van de leerkracht. Hierdoor kan de leerkracht bijvoorbeeld zorgen dat alle leerlingen in dezelfde app werken op het juiste moment.

Buiten schooltijd geeft het u als ouder eveneens de mogelijkheid om de iPad in een specifieke app op te starten, zodat uw kind geen andere activiteiten kan ondernemen op momenten dat hij of zij eigenlijk met huiswerk aan de gang moet.

Uw iPad kan verbinden met uw thuisnetwerk en u kunt eveneens uw eigen apps op de iPad zetten. Wij kunnen als school uitsluitend de door ons geplaatste apps, instellingen en content beheren. Wanneer uw kind van school vertrekt en de iPad behoudt, zullen wij de iPad ‘vrijgeven’. Op dat moment wordt alles dat door ons is ingericht van de iPad gewist. Persoonlijke informatie, instellingen en apps van uw kind blijven bij deze handeling volledig intact.

Om de iPad beheerd te maken is het nodig om tijdens het instellen van de iPad een gebruikersnaam en wachtwoord in te vullen. Deze gebruikersnaam en het bijbehorende wachtwoord kunt u via Rémon Struijke (rstruijke@o2a5.nl) krijgen.

 

Bestelprocedure webshop

Vraag een inlog aan voor de webshop door een e-mail te sturen naar Remon Struijke via tstruijke@mac.com. Vermeld daarin:

–       dat u een iPad voor uw zoon/dochter wilt bestellen voor gebruik op de PWS.

–       voor- en achternaam van uw zoon/dochter

–       geboortedatum van uw zoon/dochter

Vervolgens krijgt u de inloggegevens via een antwoord op uw e-mail.

Ga vervolgens naar https://www.amac.nl/vianenzederik/ en log in met de gegevens uit de e-mail. Na het inloggen kunt u in de webshop (nogmaals) alle informatie lezen die relevant is om een keuze te maken. Nadat u uw keuze heeft bepaald, klikt u op de knop “Bestellen” en volgt u de aangegeven stappen.

Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met Remon Struijke (tstruijke@mac.com).   

 


(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-51214613-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');