Home > Brede school > VIO: Voorbereidend Instrumentaal Onderwijs

Op woensdag 30 augustus start de nieuwe VIO-cursus voor leerlingen uit groep 4 (dus de huidige groep 3). VIO staat voor spelenderwijs kennismaken met muziek, met de muziektheorie en met ‘echte instrumenten’.  

 De wekelijkse les van een uur wordt verdeeld in twee delen:
 – Een half uur muziektheorie: 
spelenderwijs actief zijn met zingen, ritmisch notenschrift, melodisch notenschrift, muziek beluisteren en spelen op Orff-instrumenten.
 
 – Een half uur spelen op ‘echte instrumenten’ zoals: 
blokfluit, dwarsfluit, hobo, klarinet, saxofoon, trompet, hoorn, trombone, bariton, viool, cello, contrabas , gitaar, elektrische gitaar, harp, piano, keyboard, djembé en drumstel.

De VIO-les wordt altijd gegeven op de woensdagmiddag, van 17.45 – 18.45 uur.

Zo leren de kinderen in één jaar heel veel instrumenten kennen door er daadwerkelijk op te spelen. Ieder kind krijgt bijvoorbeeld 2 weken een eigen viool om een half uur op te oefenen. 

Interesse, vragen over het VIO-onxderwijs of opgeven voor de VIO-cursus? Dit kunt u dit per mail aangeven (info@MuziekPunt.nl) en er wordt nog voor de zomervakantie contact met u opgenomen. 

Lex Gorter / MuziekPunt

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-51214613-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');