Home > PWS > Summer School Junior

Summerschool Junior is een zomerprogramma van de Universiteit Utrecht speciaal voor kinderen die in de bovenbouw van de basisschool of in de onderbouw van de middelbare school zitten. Terwijl ouders aan het werk zijn, gaan kinderen op onderzoek uit in de wetenschap. En waar kun je dat nu beter doen dan op de universiteit? Samen met wetenschappers en studenten van de Universiteit Utrecht maken de kinderen kennis met bijvoorbeeld DNA, het spijsverteringsstelsel van een koe, grondboringen en de kiezen van een olifant. Aan de hand van proefjes, excursies en rondleidingen zien ze hoe wetenschap werkt. De activiteiten vinden plaats op Science Park de Uithof.
 

Voor wie is Summerschool Junior?
Het programma is speciaal gemaakt voor nieuwsgierige kinderen die dit schooljaar in groep 5, 6, 7 of 8 zitten.
De Summerschool Junior duurt 4 dagen (ma t/m do), het programma start dagelijks om 9.30u. en eindigt om 16.30u. In 2014 vindt de Summerschool Junior plaats van 21 t/m 24 juli (week 1) en 28 t/m 31 juli (week 2). Het programma van week 1 zal overeenkomen met het programma van vorig jaar. In week 2 wordt een geheel nieuw programma neergezet.
Summerschool Utrecht

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-51214613-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');