Home > PWS > Pas op! Luizen!!!

Helaas… deze week hebben de luizenmoeders nog steeds bij veel kinderen hoofdluis en neten geconstateerd. 

Zou u thuis uw kind(eren) de komende tijd weer goed willen controleren? Als uw zoon/dochter hoofdluis heeft wilt u dit dan melden bij de leerkracht? Wilt u de hoofdluis te lijf gaan met een luizendodend middel (zoals bijvoorbeeld Prioderm Groen) en niet alleen met luizenshampoo. Dit werkt niet afdoende. Ook dagelijks minimaal twee keer kammen met een luizenkam. Na het kammen deze in de azijn leggen zorgt voor een schone kam.

Zouden de kinderen met lang haar de komende tijd deze vast (knot/staart/vlecht) willen dragen? Woensdag 25 maart is er weer controle.

Het RIVM doet een onderzoek naar hoofdluis in Nederland. U kunt meedoen door op deze link te klikken. Ook staan er tips tegen hoofdluis op hun website.

 

 

 

 

 

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-51214613-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');