Home > PWS > Kom op 27 maart om 13.00 uur een pannenkoek eten

Pannenkoekdag

Iedereen heeft het altijd maar druk, druk, druk. Hierdoor krijgen onze opa's en oma's niet altijd de aandacht die ze verdienen. Op Nationale Pannenkoekdag brengen we hier verandering in. Want onder het motto 'Bak mee voor ouderen!' zet heel Nederland ouderen in het zonnetje met zelfgebakken pannenkoeken! Als PWS doen wij daar graag aan mee!

Op vrijdag 27 maart om 13.00 uur nodigen wij alle ouderen van Lexmond uit om bij ons een pannenkoek te komen eten.

Van een internationale traditie op dinsdag…
In Engeland, Ierland en Australië wordt al eeuwenlang Pannenkoekendag (Pancake Day) gevierd op de dinsdag voorafgaand aan Aswoensdag. Aswoensdag is de eerste dag van de christelijke vastenperiode, wat vroeger betekende dat je 40 dagen lang geen eieren, melk en vetten mocht eten. En omdat het zonde was om die ingrediënten weg te gooien, werden daar op die dag pannenkoeken van gebakken.

…naar een nationaal feest voor jong en oud op vrijdag
Tegenwoordig wordt er niet meer zo streng gevast. Maar pannenkoeken eten is nog steeds een feest voor jong en oud. Vandaar dat Tefal en Koopmans deze traditie in 2007 ook in Nederland hebben geïntroduceerd en we op Pannenkoekdag wat extra aandacht besteden aan de oudere medemens. Want waarmee kan dat nu beter dan met de pannenkoek? Daarom vieren wij nu jaarlijks Nationale Pannenkoekdag op een vrijdag in maart.

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-51214613-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');