Home > PWS > Online programma ‘Bouw’ helpt leesproblemen voorkomen

Sinds kort werken we met een aantal leerlingen uit groep 2 t/m 4 met het online programma ‘Bouw’. Dit programma kan leesproblemen helpen voorkomen.

‘Bouw’ bestaat uit meer dan 500 online lessen voor het aanleren, oefenen, herhalen en toepassen van de leerstof op het gebied van leren lezen. Wetenschappers van de Universiteit van Amsterdam hebben aangetoond, dat deze computeroefeningen onder begeleiding van een tutor zeer effectief zijn.
“Bouw’ helpt problemen met lezen en spelling voorkomen, bij risico leerlingen.
Gebleken is dat leerlingen die het programma volgden, een betere leesontwikkeling doormaakten. Daarnaast was het zelfvertrouwen van de leerlingen toegenomen.

Het kind leert, een tutor stuurt en de computer wijst de weg.
Ouders, grootouders, oudere leerlingen, onderwijsassistenten of vrijwilligers kunnen als tutor fungeren. Wij kunnen nog enkele tutors gebruiken.
Bent u geïnteresseerd om tutor te worden dan kunt u contact opnemen met Nathalie.

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-51214613-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');