Home > Onderwijs > PBS school

PBS school

Positieve benadering
Het team van de ‘Prinses Wilhelmina school’(PWS) gelooft in het belonen van positief gedrag. Wij zijn dan ook een PBS-school en dit staat voor Positive Behavior Support. Het is een schoolbrede aanpak die gericht is op het versterken van gewenst gedrag en voorkomen van probleemgedrag.

Wij behalen goede resultaten met PBS en ervaren een gezellige, positieve sfeer op school. We geven kinderen bewust complimenten en stimuleren goed gedrag.

Drie kernwaarden
Wij bieden duidelijke regels, maken afspraken en sturen bij waar nodig. We hanteren daarbij de kernwaarden die op school centraal staan. Onze drie kernwaarden zijn:
– Veiligheid
– Respect
– Verantwoordelijkheid

Elke week oefenen we één van de afspraken. Dit doen we door er met elkaar over te praten, een toneelstukje, een stelling, een instructie filmpje of een creatieve opdracht.

Wanneer we goed gedrag zien benoemen we dit en de kinderen kunnen punten ontvangen voor goed gedrag. Deze punten worden bijgehouden in de ClassDojo. Zo sparen ze met de hele klas punten voor een leuke activiteit of beloning.

Onze afspraken zijn:

Veiligheid

·         We lopen rustig door de school

·         We praten met zachte stem

·         We houden handen en voeten bij onszelf

Verantwoordelijkheid

·         We zijn stil als dat nodig is

·         We ruimen onze spullen netjes op

·         We werken netjes en rustig

·         We zijn zorgzaam voor elkaar

·         We houden ons aan de regels

Respect

·         We stoppen als een ander dit aangeeft

·         We gebruiken vriendelijke woorden

·         We houden rekening met elkaar

·         We luisteren om elkaar te begrijpen

·         We zijn voorzichtig met spullen


(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-51214613-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');