Home > PWS > Muziekles op woensdagmiddag op school

VIO: Voorbereidend Instrumentaal Onderwijs


Op woensdag 31 augustus start de nieuwe VIO-cursus voor leerlingen uit groep 4. VIO staat voor spelenderwijs kennismaken met muziek, met de muziektheorie en met ‘echte instrumenten’.  

 De wekelijkse les van een uur wordt verdeeld in twee delen:
 – Een half uur muziektheorie
spelenderwijs actief zijn met zingen, ritmisch notenschrift, melodisch notenschrift, muziek beluisteren en spelen op Orff-instrumenten.
 
 – Een half uur spelen op ‘echte instrumenten’ zoals:
blokfluit, dwarsfluit, hobo, klarinet, saxofoon, trompet, hoorn, trombone, bariton, viool, cello, contrabas , gitaar, elektrische gitaar, harp, piano, keyboard, accordeon, djembé en drumstel.

Zo leren de kinderen in één jaar heel veel instrumenten kennen door er daadwerkelijk op te spelen. Ieder kind bijvoorbeeld 2 weken een eigen viool om een half uur op te oefenen. 

Interesse?
Kom dan met uw zoon of dochter woensdag a.s. naar de eerste les van 14.45 tot 15.45 uur om eens te ervaren wat het VIO inhoudt.

set-instrumenten

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-51214613-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');