Home > PWS > Muiswerk rekenen

Wij werken sinds dit schooljaar met het online programma “Muiswerk” op de PWS. In dit programma kunnen de kinderen op hun eigen niveau oefenen met de stof van rekenen. 

Onderzoek laat zien: als ouders hun zoon of dochter stimuleren in het leerproces, dan is het resultaat beter. Wij zouden het fijn vinden als u zich regelmatig op de hoogte stelt van de vorderingen van uw kind(eren). Dat kan op twee manieren. 

1. Door de app Muismeter te installeren op uw telefoon of tablet. Deze app is gratis te downloaden in de App store van Apple en ook in de Google Play Store.

muismeter app

 

In deze app kunt u bekijken hoeveel tijd per week uw zoon of dochter heeft gewerkt met “Muiswerk”. Ook kunt u een eenvoudige analyse zien van het niveau waarop uw zoon of dochter werkt.

Instellen gaat vrij eenvoudig. U klikt op “nieuw" en vult vier dingen in:

1. naam van de nieuwe leerling: de naam van uw zoon of dochter
2. persoonscode: inlognaam van uw zoon of dochter (dit weten alle kinderen, ze kunnen u deze vertellen)
3. wachtwoord: wachtwoord van uw zoon of dochter (dit weten alle kinderen, ze kunnen u deze vertellen)
4. korte schoolnaam: pwslexmond
 

invulscherm

2. Door samen met uw zoon of dochter te kijken naar de resultaten in hun eigen “muiswerk” omgeving. Laat uw zoon of dochter eens thuis inloggen en bekijk samen de resultaten van de module waar hij of zij op dit moment mee aan het werk is. Uiteraard is het ook toegestaan om af en toe samen een oefening te maken.
 

muiswerk resultaten

Toegang tot muiswerk gaat via de App of gewoon via een computer of tablet via dit adres: online.muiswerken.nl/pwslexmond

Als u nog vragen heeft, dan horen wij dat graag.

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-51214613-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');