Home > PWS > Lego wedstrijd

Vianen in Lego | Stadsrechten

Vianen is een heel oude stad. Daarover, én over stadsrechten gaat een tentoonstelling die van 2 april tot en met 29 mei wordt gehouden in het Stedelijk Museum Vianen. Bijzonder daaraan is dat er een aantal bekende Viaanse monumenten wordt getoond, helemaal opgebouwd uit Lego! 

In de aanloop naar deze tentoonstelling zoekt het museum jeugdige,  enthousiaste ‘Lego-ïsten’ (t/m 12 jaar) om ook iets met eigen Lego te bouwen. Alles mag, als het maar met Vianen, Hagestein, Everdingen of Zijderveld te maken heeft. Bijvoorbeeld de Hofpoort, de Lekpoort, Fort Everdingen, het wapen van Vianen, je eigen huis, de kerk… Afijn, het mag naar eigen fantasie. Het mag groot zijn of klein, het mag ook samen met een vriend(in) of klassikaal gebouwd zijn. 

De inzendingen worden tentoongesteld in de benedenzaal van het museum. Er zijn drie leeftijdscategorieën. Per categorie is een fraaie prijs te winnen, gesponsord door Blokker Vianen. Het deelnameformulier is verkrijgbaar bij de balie van het museum aan de Voorstraat 97. Vul het in en je krijgt meteen alle verdere informatie mee. 

Aanmelden kan ook via www.stedelijkmuseumvianen.nl > cultuur voor kinderen > aanmeldingsformulier. Bouwwerken moeten tussen 21 en 26 maart worden aangeleverd.

 

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-51214613-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');