Home > PWS > Kangoeroewedstrijd

Kangoeroewedstrijd

Wellicht heeft u de posters van de kangoeroewedstrijd al in school zien hangen!
Op 19 maart a.s. is het zover: dan gaat de PWS voor de eerste keer meedoen met de  Wereld Wijde Wiskunde Wedstrijd: de W4 kangoeroewedstrijd.
De leerkrachten en Ib-er hebben enthousiaste kinderen gezocht die hieraan mee willen doen. Dat zijn 3 kinderen geworden uit groep 7/8, 8 kinderen uit groep 5/6 en 5 duo’s (dus 10 kinderen!) uit groep 3/4. Alvast veel succes, maar nog meer plezier met het maken van de sommen!

De kangoeroewedstrijd is een reken- en wiskunde wedstrijd die in ruim 55 landen gehouden wordt. In 2014 deden meer dan 6,5 miljoen kinderen mee. Iedereen kan meedoen. De Kangoeroewedstrijd heeft als doel een kind te laten ervaren dat wiskunde heel leuk en uitdagend kan zijn, voor iedereen op zijn eigen niveau.

Het gaat om vierentwintig of dertig verrassende vraagstukken die stuk voor stuk een vonkje creativiteit, een flits van inzicht, vragen. Vijf antwoorden per opgave zijn gegeven, één is er goed. Welk?
De eerste vragen zijn makkelijk, maar gaandeweg worden ze lastiger. Meedoen met Kangoeroe is plezier voor iedereen, ook voor leerlingen zonder wiskundeknobbel.

Er zijn vijf verschillende niveau’s waarop meegedaan kan worden:
wizFUN:  voor groep 3 & 4 basisschool
wizKID:  voor groep 5 & 6 basisschool
wizSMART:  voor groep 7 & 8 bssisschool
wizBRAIN en
wizPROF.

Ondanks dat er een wedstrijdelement in de kangoeroewedstrijd zit is IEDEREEN een winnaar. Iedereen die meedoet krijgt een leuk aandenken en een leuk prijsje.
Voor de landelijk beste 30 leerlingen van groep 7 en de landelijk beste 30 van groep 8 is er een spetterende finale in Nemo (in juni 2015).

Voor meer informatie zie  www.w4kangoeroe.nl

Een voorbeeldvraag uit de wizKId 2013 ( groep 5/6)

kangoeroe

 

 

 

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-51214613-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');