Home > PWS > Groep 6, 7 en 8 naar Stedelijk Museum Amsterdam

Groep 6, 7 en 8 gaan op vrijdag 15 september op excursie naar het Stedelijk Museum in Amsterdam. 

We reizen per touringcar. We vertrekken direct om 8.30 uur op school, zorg dus dat je op tijd bent! We zijn rond 13.30 uur weer terug in Lexmond. De kinderen moeten dus naast de normale pauzehap ook nog een lunchpakketje meenemen in hun schooltas.

In het Stedelijk Museum Amsterdam bekijken leerlingen kunstwerken en ontwerpen van de kunstenaars van De Stijl, die met hun abstracte werk grote idealen nastreefden. De museumdocent daagt hen uit vragen te stellen en zich te verplaatsen in deze kunstenaars. Waarom gebruikten kunstenaars van De Stijl zo vaak rechte lijnen en de kleuren rood, geel en blauw? Wat wilden zij daarmee veranderen aan de wereld? Dat ontdekken leerlingen aan de hand van beroemde schilderijen van Piet Mondriaan en een complete slaapkamer van Gerrit Rietveld. Na deze interactieve rondleiding van ongeveer een uur duiken leerlingen de studio’s van het Stedelijk Museum in voor een actieve workshop. Daarin maken zij in groepjes levensgrote composities met een camera, beamer, grote kleurvakken én zichzelf.

 

 

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-51214613-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');