Home > Brede school > Dodenherdenking 4 mei 2015

Dodenherdenking 4 mei 2015
Voor onze kinderen is de oorlog steeds verder weg. Steeds langer geleden. Het is moeilijk voor te stellen wat het heeft betekend voor de mensen in die tijd. Gelukkig weten onze kinderen dat niet. We bedoelen hiermee te zeggen dat het een enorm geluk is dat wij niet meer in een oorlog hoeven te leven. Het is toch verschrikkelijk om in angst te moeten leven, je niet vrij te kunnen voelen in je bestaan. Niet weten wat er gaat gebeuren. Zoveel onzekerheid.


Het is belangrijk om elk jaar te denken aan al die mensen die wel weten wat oorlog is. Die wel bang zijn geweest en vaak ook nog steeds zijn. De mensen die de oorlog helemaal nooit hebben kunnen vertellen omdat ze dood zijn gegaan. Aan die mensen moeten we blijven denken. Want helaas zijn er ook nu nog heel veel mensen die dit mee moeten maken.

Op school werken de kinderen in groep 7/8 elk jaar met de Anne Frank krant. Hierin lezen ze hoe het voor een kind is om de oorlog mee te maken. Ze lezen het verhaal van Anne Frank, maar op de wereld zijn er heel veel andere kinderen die het nog steeds meemaken.
Ook krijgen de leerlingen een boekje over vrijheid. Vrijheid geef je door. Dat willen wij graag doorgeven. Wij willen de kinderen leren dat leven in vrijheid belangrijk is, zodat zij dat ook weer kunnen leren aan anderen.


Programma 4 mei bij de Gedenksteen in Lexmond

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-51214613-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');