Home > PWS > De digitale leerschool

De digitale leerschool

Sinds begin januari werken een aantal begaafde leerlingen uit groep 3 t/m 8 met ‘de digitale leerschool’. De digitale leerschool biedt interactief en animerend materiaal ter verrijking van de reguliere lessen.

Na een introductie, die heeft plaats gevonden op 8 januari 2015, zijn de leerlingen zelfstandig aan de slag gegaan via www.ikleerdigitaal.nl. De leerlingen die meedoen hebben een eigen account en er zijn voor hen leeropdrachten op maat klaar gezet. Dit is geregeld door de digitale leercoach van de digitale leerschool op afstand. Deze coach volgt het leerproces van de leerling op de voet. Doordat het leermateriaal online wordt aangeboden kan het kind er op zowel op school als thuis mee aan de slag. Doordat het werk in de groep compact wordt gemaakt is er tijd voor de leerling om aan de opdrachten van de digitale leerschool te werken.

Voordelen: Extra uitdaging, gedifferentieerd leren, flexibel, geen extra werkdruk voor de leerkracht.

Ervaringen:
Valerie: Het is wel handig, dan leer ik meer Engels
Dani: Het is leuk. Je leert beter Engels. Je leert tweetalig onderwijs voor als je dat misschien gaat doen op de middelbare school.

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-51214613-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');