Home > PWS > Bericht van de HVO juf

We beginnen alweer aan het laatste deel van het schooljaar. De afgelopen maanden zijn we in de klassen met verschillende onderwerpen aan het werk geweest. In groep 3/4, 5 en 6 hebben we het thema Eerlijk behandeld. Wat is eigenlijk eerlijk? Kun je altijd eerlijk zijn? Wanneer wel en wanneer soms even niet? Wat zijn eerlijke straffen en wat is NIET eerlijk? Zoveel vragen en soms ook veel verschillende meningen. 

Daarna hebben we over Vrijheid gewerkt. Wanneer voel jij je vrij? Kun je altijd vrij zijn? Is er een verschil in vrijheid van Denken, Zeggen en Doen? De verbinding werd gelegd met de oorlog en met vluchtelingen. Maar ook de verantwoordelijkheid die bij vrijheid hoort kwam aan bod.

In groep 7/8 onderzochten we het thema Geluk. Hoe gelukkig ben jij eigenlijk? En hoe komt dat? Kun je zelf iets doen aan je geluk of overkomt het je. Wat is het verschil tussen geluk hebben en gelukkig zijn? Kun je gelukkig zijn ook al heb je ongeluk? Wellicht is er ook thuis over gesproken want de kinderen hadden ook opdrachten mee om vragen te stellen aan tafel. Leuk om aan te werken!

Hierna is ook in groep 7/8 het thema Vrijheid aan de orde geweest. De kinderen tekenden ook het land Vrijheid waarin een Anti-peststad en een JeMagZijnWieJeWilt woonwijk een plaats kregen. Nog één les hierover te gaan: Wat zou jij doen als al je vrijheden werden afgepakt. Via rollenspel gaan we ons inleven. Kijken of het lukt.

Voor de komende weken staat het thema Democratie van binnenuit op het programma. In ieder geval voor de groepen 3 t/m 5. Hierin beginnen we met te onderzoeken waar je bij hoort. En op welke manier je fijn met elkaar kunt samenleven zodat iedereen tevreden is. 
Met de groepen 6 t/m 8 ga ik nog overleggen of zij zelf ideeën of wensen hebben, dan maak ik daar een programma voor.
Ik heb weer zin om de komende weken met de groepen aan de slag te gaan! 

En even een herinnering: Heeft iedereen die dat wil zich al opgegeven voor volgend jaar voor HVO of GVO? Het is fijn als we weten met hoeveel kinderen we de lessen voor volgend jaar weer gaan organiseren. Dus als het briefje nog niet is ingevuld….graag snel doen! 

Dank!
Monique Schreuder

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-51214613-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');