Home > PWS > Bericht van de HVO-docent

De HVO lessen voor groep 3 t/m 8 zijn weer gestart. Even was er onduidelijkheid over wie zich nu wel of niet had opgegeven maar inmiddels zijn alle groepen compleet. Even nog voor de duidelijkheid: ieder jaar is er opnieuw de mogelijkheid om te kiezen voor HVO ( Humanistisch Vormings Onderwijs). Als kinderen zich opgeven geldt dat voor het hele schooljaar. Mochten er ouders zijn die er vragen over hebben: op dinsdagochtend ben ik van 9.30 tot 12.00 uur op school. Spreek me rustig even aan. 

We zijn gestart met het thema Kennismaken. In alle groepen. Wie ben ik? Wat vind ik belangrijk? en wie ben jij? zijn de vragen die we onszelf stellen. Wat betekent het hebben van een naam voor jou? Wat zie ik aan die ander? zijn vervolgvragen. 

Groep 7/8 tekende en schilderde elkaar. In groep 5/6 merkten we via een spel hoe belangrijk jouw eigen naam voor je is. ' je bent er zó aan gewend, je hebt hem je hele leven al!' zei Noah. En in groep 3/4 onderzochten we welke beweging bij jou past en maakten we naamkaartjes met alles erop waar we van houden. 

Kortom: het HVO jaar is weer begonnen! Ik heb er zin in!
Monique Schreuder

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-51214613-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');