Home > Brede school > Actie schoenmaatjes

Graag vragen wij u om mee te werken aan Schoenmaatjes gezocht. Het is een actie voor kinderen in Afrika, Azië en Oost-Europa waar we als school van harte aan meedoen.

Samen met andere scholen in Nederland hopen we zo’n 125.000 schoenendozen als verrassingspakket naar Ghana, Irak en Kenia te sturen. Bij deze wereldwijde actie doen ruim drie miljoen kinderen in rijke landen iets voor kinderen in nood. De schoenendozen vol cadeaus worden als verrassing uitgedeeld aan kinderen op scholen, in vluchtelingenkampen en in ziekenhuizen.

Als brede school “de Bijenkorf” willen we daar aan meedoen! Dat betekent dat elk kind persoonlijk een verrassingspakket verzorgt voor een kind uit een ontwikkelingsland. Maar daarbij kunnen we niet zonder uw hulp! Het is de bedoeling dat u thuis met uw zoon/dochter een oude schoenendoos vult met speelgoed en andere spullen. De doos kunt u versieren met leuk inpakpapier. Voor de hele brede School hebben we lege schoenendozen gekregen, dus als u thuis geen schoenendoos hebt is deze bij de school te verkrijgen!

Hoe het precies werkt en wat er wel en niet in de doos mag, staat allemaal in de folder die uw zoon / dochter meegekregen heeft. Een heel voornaam artikel is tandpasta en een tandenborstel. Als u shampoo erin doet, wilt u dat dan zeer goed dichtplakken. Wilt u het machtigingsformulier apart inleveren bij een leidinggevende? Dus niet in de schoenendoos stoppen.

Graag ontvangen wij de gevulde schoenendoos én de bon (met daarop of de doos voor een jongen of meisje is bestemd) duidelijk zichtbaar op de bovenkant van de doos geplakt uiterlijk 19 november a.s.

Helpt u mee? Laten we samen de schouders zetten onder deze prachtige actie! Bij voorbaat hartelijk dank.

Namens de Brede School, Frank Balk en Jaco van Soest

N.B. Wilt u het in de folder aangegeven formaat schoenendoos aanhouden! Te grote dozen moeten door de organisatie over gepakt worden.

schoenmaatjes

 

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-51214613-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');