Home > Groep 7/8

Groep 7/8

Welkom op de pagina van groep 7/8.

Dit schooljaar bestaat groep 7/8 uit 35 leerlingen. We hebben dit jaar zelfs twee leerkrachten. Meester Vincent staat van maandag t/m vrijdag voor de klas. Juf Lotte is er op dinsdag, donderdag en vrijdag. Juf Roxenne komt ook nog regelmatig helpen bij ons in de groep. We hebben twee lokalen zodat we genoeg plek hebben om te kunnen werken. In de ochtend werken wij altijd aan lezen, rekenen, taal en spelling. In de middag doen we Engels, schrijven, topondernemers, leefstijl, drama, tekenen, muziek en handvaardigheid. Gymmen doen we op maandag met meester Remon (van Zederik in Beweging) en meester Vincent.

 

Debatteren in de groep 7/8, door Maud

Op de derde dinsdag van september is het Prinsjesdag. Op die dag ging groep 7/8 debatteren. Eerst keken we een stukje live mee in Den Haag op het Digibord. Daarna keken ze een filmpje wat ze moesten doen. De juf legde het vervolgens uit en ze gingen aan de slag. Eerst moesten ze in duo’s een stukje in het boekje schrijven. Daarna kwam het echte werk. Ze moesten met de kleur van het papiertje wat om hun boekje zat een groep maken. De kleuren die er waren waren roze, groen en blauw. Elk groepje had 10 of 11 kinderen. Elk groepje werd gesplitst. De ene helft ging naar het andere klas lokaal en de andere helft bleef hier. Ik zat in een groepje met de kinderen die ook groen hadden aan een tafel en we hadden een onderwerp waar we straks met de andere groepjes mee moesten debatteren. Wij hadden het onderwerp:’ Snoep moet verboden worden op school.’ Wj vonden dat een leuk onderwerp en we gingen aan de slag. Je had ook twee woordvoeders (Van ons groepje waren dat Sterre en ik) En toen we klaar waren gingen we debatteren. Eerst was er een ander groepje en die hadden een ander onderwerp. Dus toen hadden hun hun onderwerp vertelt en dan mocht je staan als je iets wilde vertellen zoals:’Waarom moet dat gebeuren. En zo mocht je dat 5 minuten dat doen. Toen gingen de andere groepjes dat doen en uiteindelijk was er een winnaar. Bij ons was die nog niet bekend maar in het andere klas lokaal wel.

šŸ’„Schoolreisje 2017 EftelingšŸ’„

Groep 1,2,3,4,5,6 en7 Zijn dit jaar naar de Efteling gegaan op schoolreisje. We werden met 2 bussen opgehaald bij school en reden naar de Efteling. Toen we bij de Efteling waren ging je in groepjes door het park lopen!  Er zijn daar echt SUPER LEUKE ACHTBANEN!!! Zoals de Pyton , Baron vogelrok en nog veel meer. Groep 1/2 ging naar het sprookjes bos! En daar zie je allemaal sprookjes zoals: Langnek, Sprookjesboom, Rapunzel en meer.  Je kon ook met roodkapje of met Doornroosje op de foto. In de Piranha word je als je pech hebt heel erg nat. Ik ben in de python geweest en in de vogel rok, Pirnja, Vliegende Hollander en het schip ( en meer) Het allerleukste vond ik de python! Het was super leuk!!!!!!!!!!

Groep 8 tijdens schoolreis

 

Groep 8

Er was eens een dag met groep 8 dat je nooit wou vergeten als je wil weten wat ze die dag gingen doen met je het verhaal lezen veel lees plezier.

 

 

Er was een een dag 7 september 2017 op een donderdag ging heel de school op schoolreisje. Groep 8 bleef alleen op school want die gaan niet mee op schoolreisje. Zij gaan wat anders leuks doen namelijk met ze alle spelletjes doen, daarna gingen ze verstoppertje door heel de school doen en dat was heel leuk want je mocht door alle lokalen rennen en je mocht overal verstoppen en als je als eerst was gevonden moest je hem zijn .Daarna gingen we eten en drinken en toen gingen we weer spelletjes doen met ze alle en een FIFA 17 toernooi gedaan en toen had Rowan gewonnen. Daarna gingen we weer verstoppertje doen en waren we ook weer gezellig met ze alle aan het verstoppen. Daarna gingen we pannenkoeken eten en Willy en Esther hadden de pannenkoeken gebakken en dat is natuurlijk heel lief. Toen we weer klaar waren met eten gingen we weer verstoppertje doen en toen was het laatste potje meester Vincent hem en hij had binnen 5 minuten iedereen gevonden dus dat ging nog al snel.Daarna gingen we weer een FIFA 17 toernooi doen en die had Rowan weer gewonnen en toen moesten we opruimen. Toen was het 15.00 uur en waren we klaar en gingen we naar huis.

Vinnie en Esmee