Home > Groep 7/8

Groep 7/8

Welkom op de pagina van groep 7/8.

Dit schooljaar bestaat groep 7/8 uit 35 leerlingen. We hebben dit jaar zelfs twee leerkrachten. Meester Vincent staat van maandag t/m vrijdag voor de klas. Juf Lotte is er op dinsdag, donderdag en vrijdag. Juf Roxenne komt ook nog regelmatig helpen bij ons in de groep. We hebben twee lokalen zodat we genoeg plek hebben om te kunnen werken. In de ochtend werken wij altijd aan lezen, rekenen, taal en spelling. In de middag doen we Engels, schrijven, topondernemers, leefstijl, drama, tekenen, muziek en handvaardigheid. Gymmen doen we op maandag met meester Remon (van Zederik in Beweging) en meester Vincent.

Verslag SlimmerIQuiz geschreven door Eva, Esmee en Noortje

Op 8 november zijn wij naar Gorinchem geweest voor de SlimmerIQuiz. In de klas hadden we eerst een voorronde en de zes met de hoogste score mochten door naar Gorinchem voor de regionale wedstrijd daar moest je strijden tegen 50 andere groepen. De groepen werden verdeeld over twee delen van de middag. Je kreeg 23 vragen. Toen we klaar waren hadden we een les over debatteren. Toen het klaar was, was het pauze. Daarna werden de twee winnaars bekend gemaakt. Dat was een school uit Gorinchem en uit Houten. Een paar dagen later kwam de hele uitslag via de mail bij de juf en wij waren gedeelde derde plaats van de eerste ronde. En van alle kinderen waren we gedeeld zesde. Het andere groepje was tweede van de eerste ronde en vijfde van iedereen.

Verslag SlimmerIQuiz geschreven door Sanne, Jeroen en Sara

Hallo wij zijn: Sanne, Jeroen en Sara en wij hebben mee gedaan aan de slimmer IQuiz. We waren op een gymnasium school in Gorinchem. Toen we de quiz hadden gemaakt gingen we workshops doen, wij gingen debatteren en de andere helft ging Grieks en Latijn leren.

Hoe ging het?
We kwamen binnen toen moesten we ons aanmelden. daarna gingen we beginnen met de vragen we vonden het wel moeilijke vragen maar we zijn er wel uit gekomen met ze alle. er waren ook gok vragen die waren ook best moeilijk er waren ook normalen vragen en teken vragen.

Hoeveelste zijn wij geworden?
Er waren twee groepen groep A en groep B wij zaten in groep A. Wij zijn tweede geworden van groep A en vijfde van A en B. We vonden het wel jammer, want alleen de eerste gingen door. Dat waren er twee die gingen naar Amsterdam

Workshops groep 5 t/m 8

Workshop koken (werd begeleid door juf Lotte) door Tijn Zitter
We hebben allemaal workshops gedaan! Maar misschien hebben jullie nog niet koken als workshops gedaan! Het is mijn favoriete workshop! En ik denk dat dit ook die van jullie zal zijn! Het is samen met juf Lotte (juf van groep 7/8). Het is leuk, want je ging pepernoten bakken. En ze ging iets nieuws verzinnen om te maken voor de volgende workshops… En het is vast en zeker altijd lekker! Ik heb een paar mensen geïnterviewd en zie wat ze er van vinden. 

Maud Lodewijks: heel erg leuk, het cijfer is 10.
Lotte van dijk: Heel erg lekker! Cijfer is 10.
Huub van der tuin: beetje leuk. Cijfer is 7.
Juf Lotte zelf: Echt super leuk! Cijfer is 9. 

Zoals je ziet vonden mensen het erg leuk en ik zelf vind het de beste! Hoop dat jullie het ook leuk vinden! En dat je het weet, je krijgt het recept mee. Dan kun je het zelf ook nog thuis maken.

Workshop blazersklas (gegeven door Jurgen Nab) door Bob van der Dussen
Ik zat in de blazersklas. Het was best leuk. We hebben verschillende tonen geleerd en we hebben veel geoefend. Ik heb de score verbroken met je adem inhouden op de trompet.  

Workshop Laakse Hof (werd begeleid door de moeder van Jeroen en de moeder van Mayert) door Simon Roes
Wij gingen met een groepje naar het Laakse Hof Het was super leuk om ouderen mensen te duwen in een rolstoel. We mochten ook elkaar in een rolstoel duwen, dat was super leuk om te doen. Even later moesten de ouderen mensen in een rolstoel, toen gingen we een stukje lopen. Ook gingen we met een soort fiets met twee zitplaatsen, hij ging harder dan een normale fiets. En op het einde gingen we de mensen op hun afdeling brengen waar ze kunnen praten en een kopje koffie kunnen drinken. Er waren ook ander groepjes die spelletjes gingen spelen.

Workshop muziek (werd begeleid door juf Anniecke) door Floor van Gelderen
Wij hebben met een boomwhackers muziek gemaakt. Hoe werkt zo'n boomwhacker? Je slaat met het instrument op je been of arm. De regels over de boomwhackers : je mag niet op anderen slaan of om stoelen of op tafels, want dan komen er deuken in en een boomwhacker is best duur. Welke liedjes hebben we gedaan : Wilhelmus, vader Jacob en nog veel meer. Wat vond Simon er van : Hij vond het wel leuk. Wat vond Jackie er van: Ze vond het een beetje leuk, want het deed af en toe wel eens pijn. Wat vond Kane er van : hij vond het ook wel leuk. Wat vond Amber er van ; zij vondthet wel leuk. Wat vond sara er van : ze vond het een beetje leuk, want de anderen zaten soms te zeuren. Wat vond ik er zelf van : Floor vond het super leuk!!!!!!!

Workshop proefjes (werd begeleid door Meester Vincent) door Kaylean Kooyman), volgt

 

Debatteren in de groep 7/8, door Maud

Op de derde dinsdag van september is het Prinsjesdag. Op die dag ging groep 7/8 debatteren. Eerst keken we een stukje live mee in Den Haag op het Digibord. Daarna keken ze een filmpje wat ze moesten doen. De juf legde het vervolgens uit en ze gingen aan de slag. Eerst moesten ze in duo’s een stukje in het boekje schrijven. Daarna kwam het echte werk. Ze moesten met de kleur van het papiertje wat om hun boekje zat een groep maken. De kleuren die er waren waren roze, groen en blauw. Elk groepje had 10 of 11 kinderen. Elk groepje werd gesplitst. De ene helft ging naar het andere klas lokaal en de andere helft bleef hier. Ik zat in een groepje met de kinderen die ook groen hadden aan een tafel en we hadden een onderwerp waar we straks met de andere groepjes mee moesten debatteren. Wij hadden het onderwerp:’ Snoep moet verboden worden op school.’ Wj vonden dat een leuk onderwerp en we gingen aan de slag. Je had ook twee woordvoeders (Van ons groepje waren dat Sterre en ik) En toen we klaar waren gingen we debatteren. Eerst was er een ander groepje en die hadden een ander onderwerp. Dus toen hadden hun hun onderwerp vertelt en dan mocht je staan als je iets wilde vertellen zoals:’Waarom moet dat gebeuren. En zo mocht je dat 5 minuten dat doen. Toen gingen de andere groepjes dat doen en uiteindelijk was er een winnaar. Bij ons was die nog niet bekend maar in het andere klas lokaal wel.

šŸ’„Schoolreisje 2017 EftelingšŸ’„

Groep 1,2,3,4,5,6 en7 Zijn dit jaar naar de Efteling gegaan op schoolreisje. We werden met 2 bussen opgehaald bij school en reden naar de Efteling. Toen we bij de Efteling waren ging je in groepjes door het park lopen!  Er zijn daar echt SUPER LEUKE ACHTBANEN!!! Zoals de Pyton , Baron vogelrok en nog veel meer. Groep 1/2 ging naar het sprookjes bos! En daar zie je allemaal sprookjes zoals: Langnek, Sprookjesboom, Rapunzel en meer.  Je kon ook met roodkapje of met Doornroosje op de foto. In de Piranha word je als je pech hebt heel erg nat. Ik ben in de python geweest en in de vogel rok, Pirnja, Vliegende Hollander en het schip ( en meer) Het allerleukste vond ik de python! Het was super leuk!!!!!!!!!!

Groep 8 tijdens schoolreis

 

Groep 8

Er was eens een dag met groep 8 dat je nooit wou vergeten als je wil weten wat ze die dag gingen doen met je het verhaal lezen veel lees plezier.

 

 

Er was een een dag 7 september 2017 op een donderdag ging heel de school op schoolreisje. Groep 8 bleef alleen op school want die gaan niet mee op schoolreisje. Zij gaan wat anders leuks doen namelijk met ze alle spelletjes doen, daarna gingen ze verstoppertje door heel de school doen en dat was heel leuk want je mocht door alle lokalen rennen en je mocht overal verstoppen en als je als eerst was gevonden moest je hem zijn .Daarna gingen we eten en drinken en toen gingen we weer spelletjes doen met ze alle en een FIFA 17 toernooi gedaan en toen had Rowan gewonnen. Daarna gingen we weer verstoppertje doen en waren we ook weer gezellig met ze alle aan het verstoppen. Daarna gingen we pannenkoeken eten en Willy en Esther hadden de pannenkoeken gebakken en dat is natuurlijk heel lief. Toen we weer klaar waren met eten gingen we weer verstoppertje doen en toen was het laatste potje meester Vincent hem en hij had binnen 5 minuten iedereen gevonden dus dat ging nog al snel.Daarna gingen we weer een FIFA 17 toernooi doen en die had Rowan weer gewonnen en toen moesten we opruimen. Toen was het 15.00 uur en waren we klaar en gingen we naar huis.

Vinnie en Esmee