Home > Groep 1/2

Groep 1/2

Welkom in groep 1 en 2 !

Het lokaal van groep 1/2 bestaat uit gezellige hoeken en kasten met uitnodigende spellen en puzzels. Wij creëren een veilige en vertrouwde omgeving waarin de kleuter uitgedaagd wordt om goed te spelen en te leren.
Het is prettig als ouders voor schooltijd even in de klas komen. Kinderen vinden het heel leuk om te laten zien wat ze allemaal gemaakt hebben. Ook kan er kort informatie worden uitgewisseld tussen ouder en leerkracht. Dat houdt de lijntjes kort en werkt voor iedereen fijn.

We werken altijd met een thema, zodat de verhalen, liedjes en het huiswerk bij elkaar aansluiten. Dit zorgt ervoor dat het thema bij de kinderen gaat leven en het structuur biedt. Handig om te weten:

Groep 1/2:

• Jassen in de luizenzak met pasfoto aan de kapstok bij de naam.
• Tassen en gymspullen in de blauwe bakken.
• Overblijfschrift ligt op de ronde tafel in de hal.
• Alle kinderen gaan bij aanvang in de kring op de stoel met hun naam zitten. U kunt uw kind eventueel een boekje voorlezen of wat doorgeven aan de juf.
• Laatste donderdag van de maand is er speelgoedmiddag, uw kind  mag iets van thuis meenemen om mee te spelen.
• Een foto op de hulpjeskaart vertelt uw kind wanneer hij/zij aan de beurt is om naast de juf te zitten.
• Kinderen mogen opgehaald worden in de hal, graag even doorgeven wanneer uw kind door iemand anders opgehaald wordt.
• In de klas hangt een verjaardagskalender. Daar kunnen alle papa’s en mama’s opschrijven wanneer hun verjaardag is en dan proberen we daarvoor een knutsel te maken.
• Juf Martine is er op alle dagen.
• Juf Rebecca is de onderwijsassistent die de groep af en toe komt ondersteunen.

Wist u dat….
• Het eerste thema van dit jaar is natuurlijk dieren!
• Er zijn kinderen van groep 2 al met Rekentuin kunnen beginnen. Dit kunnen zij ook thuis doen. 

 

Weblog van groep 1/2

maandag 27 november 2017

Vandaag hebben wij een uitje naar de PietenSchool gemaakt. We hebben geleerd wat we moeten kunnen om een echte piet te worden. De pieten hebben ons geleerd hoe we moeten klimmen, muziek moeten maken, hoe we kunnen zaklopen en cadeautjes in de schoorstenen moeten doen. Het was wel lastig om over de daken te klimmen en klauteren maar we hebben allemaal ons PietenDiploma behaald. 

woensdag 11 oktober 2017

Wij hebben een boswandeling gemaakt! Samen met een aantal mama's zijn wij op zoek gegaan naar allerlei dingen die we in de herfst kunnen vinden in het bos. We hebben bladeren, nootjes en takken gevonden en natuurlijk ook meegenomen! In de klas kunnen ze drogen en dan maken we een prachtige herfst-tafel in de klas. Ook kunnen we er mee gaan knutselen. 

 

 

maandag 18 september 2017

Deze week is er een nieuw werkje van de week. Dit keer staan de Clicks in de schijnwerpers. Clicks zijn vierkante blokjes die op verschillende manieren aan elkaar vastgemaakt kunnen worden. De kinderen kunnen instructies volgen voor het maken van bijvoorbeeld een truck, een bloem of een vliegtuig. Ook kunnen ze hun eigen creativiteit erop loslaten voor bijzondere, nieuwe creaties. Henk en Stein zijn er vandaag flink mee aan de slag gegaan…met zeer toffe resultaten!

donderdag 14 september 2017

Vandaag hebben wij voor de eerste keer samen gespeeld. Aan het einde van de ochtend ging de tussendeur open en kon er overal gespeeld worden. Het was super leuk voor de kleuters om eens een kijkje te kunnen nemen in groep 3/4. Er zijn zelfs een paar kleuters voorgelezen door oudere kinderen. Ook was het voor groep 3/4 fijn om weer een keertje te mogen spelen. Er zijn prachtige bouwwerken gemaakt in de bouwhoek en gezellig gespeeld in de huishoek. Hopelijk kunnen wij dit nog heel vaak doen!