Home > Groep 5/6

Groep 5/6

Groep 5/6 bestaat dit schooljaar (2017-2018) uit 26 leerlingen. Meester Remon staat op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag voor de groep en wordt regelmatig ondersteund door Juf Liesbet en juf Roxanne. Op maandag en woensdag staat ook nog meester Marcel voor groep 5/6.

In de ochtend werken wij altijd aan lezen, rekenen, taal, spelling en schrijven. In de middag doen we Engels, topondernemers, leefstijl, drama, tekenen, muziek en handvaardigheid. Op dinsdagmiddag hebben we gym.


 

Blog van groep 5/6

6 oktober – Hoorspel maken – geschreven door Esmee (groep 6)

We hebben een hoorspel gemaakt.We gingen in de bus het maken. Iedereen heeft het leuk gehad.We hadden een verhaal gemaakt en daar moest je een hoorspel van maken.Je moest geluiden opnemen voor een hoorspel.

 

We hadden drie groepen.Dan moest je met een maatje een of twee hoorspelen maken.Dan moest je het geluid opzoeken of zelf opnemen.Je moest echt heel veel luisteren. Daar heb je heel veel tijd voor nodig een uur ongeveer.Je mag hem ook luisteren met je groep. Je had heel veel hulp. Dan ging je met een mevrouw of een meneer maken. Soms had je een lang verhaal maar dan kan je hem niet afmaken.Vaak kon je de tweede niet afmaken. We hebben het hoorspel op de computer gemaakt. In iedere zin moest je opnemen anders kon je geen hoorspel maken. Als je hoorspel wilt vinden dan moet je hieronder klikken 

4 oktober – OBS PWS

28 september 2017 – Blazersklas – geschreven door Josephine (groep 6)

In groep 5/6 kwam een meneer van de blazersklas. Hij heeft ons hele goede uitleg gegeven en het was heel interessant. Bij de workshops kan je daar zes weken op les. En als je het dan heel leuk vindt dan kan je vragen of je echt op les wil. Ik en de klas vonden het heel leuk. Alleen een ding je kan niet keyboard of gitaar gaan als je naar de blazersklas wilt maar dan ga je op trompet, trombone of bariton. Ik vond het een 10 waard! 

15 september 2017 – Naar het Stedelijk Museum in Amsterdam – geschreven door Jaylin (groep6)

Op vrijdag 15 September 2017 is groep: 6,7,8 van de PWS naar het Stedelijk museum in Amsterdam geweest. In het Stedelijke museum zijn niet alleen schilderijen, maar ook meubels en oude dingen van vroeger die mooi ontworpen zijn.

Er zijn veel schilderijen van bekende schilders. Zoals de Stijl. Je ziet verschillende schilderijen in het Stedelijke museum. En ook veel bekende schilderijen van schilders.

Wat Kan Je Zien?

Je ziet als je binnen komt een rij (soms dan). Er zijn veel schilderijen Bijvoorbeeld: De Stijl. Je kan er buitenlandse mensen horen en vinden. Veel soorten zalen met schilderijen.

 

7 september 2017 – ​Op schoolreis naar de Efteling – geschreven door Christiaan (groep 6)

Op donderdag 07-09-2017 zijn we naar de Efteling geweest. We gingen met groep 1 tot en met groep 7. We werden in groepjes verdeeld en groepjes liepen bij elkaar. Als eerste zijn wij in de Vliegende Hollander geweest. Daar mag je vanaf 120cm in. Het is een achtbaan en  een enge attractie.

Pardoes is de mascotte van de Efteling. Symbolica is de nieuwe attractie van de Efteling. Het is de duurste attractie van de Efteling. Het koste 35 miljoen. Je kan er met z’n zessen in. De karretjes heten de Fantasievaarders. Er zijn drie tours. De muziektour, de heldentour en de schattentour. Wij zijn in de schattentour geweest. Dat is de mooiste tour.

De Python is de eerste achtbaan van de Efteling. Hij heeft twee kurkentrekkers en twee loopings. Daar zijn we ook in geweest. De Volgelrok is een achtbaan. Hij is in het donker. Je ziet niet wat er komt. In het dak hangen lampjes. Daar zijn wij ook geweest.

Polka Marina is een ronddraaiende attractie. De halve maan is het schommelschip van de Efteling. Villa Volta is een vervloekt huis dat over de kop gaat. Je kan misselijk worden. Joris en de draak had onderhoud. Dat is jammer. Het is een houten achtbaan.

Het spookslot had ook onderhoud. Carnaval festival zijn we ook in geweest. Fata morgana zijn we ook niet in geweest. De Baron 1898 is voor ongeveer tieners. De baanlengte is 501m. De snelheid is 95km per uur. De baron hebben we bijna als laatste gedaan. Daar zijn we ook geweest.

De bobslee hebben we als laatste gedaan. Dat was een leuke achtbaan. Hij is voor volwassenen wel krap.

HET WAS HEEL LEUK IN DE EFTELING!!!